Poreklo božićnog drveta

Quzhou Hanyin poklon Facotry | Updated: Jul 21, 2017

Rečeno je da je farmer u snježnoj božićnoj noći primio gladnog dečaka u kojem je jedo raskošnu božićnu večeru, a dete se oprostilo od jelke i blagoslovilo i rekao: "Danas je poklon pun grane, ostavljajući ovo prekrasno jelo selo, vraćajte svoju ljubaznost.

Posle otkaštanja deteta, farmer je otkrio da se grane grane pretvorilo u malo drvo, shvatio je da je njegov prijem izvorno bio glasnik Boga. Božićno drvo Ova priča je izvor božićnog stabla. Legenda o božićnim čarapama

Odavno je bio ljubazan aristokrata, njegova supruga umrla od bolesti, ostavljajući ga i njegove tri ćerke. Plemstvo je pokušalo dosta pronalazaka, propalo, ali i osiromašilo novac, pa su se morali preseliti na farmu, njegove ćerke su morale kuvati, šivati i čišćivati.

Nekoliko godina kasnije, kćerke su otišle u brak, Božićno drvo otac je postao depresivan, jer nije imao novac svojim ćerkama da kupe miraz. Jedne noći, kćeri su oprali haljine i visile čarape ispred kamina. Nakon što su sveti Nikola poznaje situaciju svog oca, te večeri su došli u njihovu kuću. Vidio je porodicu iz prozora kako spava, i primjetio čarape djevojčica. Odmah je izvadio tri vreće zlata iz džepa iz dimnjaka na cast, upadali su u djevojčice u čarapama.

Sledećeg jutra, kćeri su se probudili da pronađu svoje čarape ispunjene zlatom, dovoljno da kupe miraz. Aristokratija i zbog toga može vidjeti njegovu ćerku oženjenu, Božićno drvo od tada pa da živi srećnim životom.

Kasnije su djeca širom svijeta naslijedila tradiciju visećih božićnih čarapa. U nekim zemljama deca imaju druge slične običaje, kao što su u Francuskoj, deca stavljaju cipele pored kamina i tako dalje.

Magična legenda o božićnom stablu

Božić dolazi iz Hrišćanske biblije, božićno drvo se zasniva na božićnim običajima, od bijelog hladnog grada na maloj palmini.

Prema relevantnim dokumentima, dan prije Isusovog rođenja, Devica Marija, a potom i njen prijatelj sv. Jožefa tokom putovanja, imala je vrlo teško. U to vreme, božićno drvo hodaju do belog grada, veoma je umorno. Dakle, Meri je odlučila da sedi na putu palme, odmori neko vreme i onda požurite. Međutim, u ovom trenutku, malo smeđe drvo kao što je razmišljanje osobe, polako pokreće svoje grane, jer Marija i sv. Jožef blokiraju hladnoću, tako da Bogorodica izbegava hladni napad vetra. U ovoj jednoj noći, Isus je rođen. U ovom trenutku, svetla zvezda će joj poslati svetlo na vrh braon stabla, neobično lepu magiju. Od tada, božićno drvo je popularno za Božić na mjestu. Do danas, razne božićne stabla su u decembru i daju nam neograničeno sanjarenje i sreću.


Quzhou Hanyin poklon Facotry
Dodati: br.35, Jiangdong District, Jiangshan grad, Zhejiang, Kina
Tel:0570-4016861
E-mail: sales001@hanyin-gift.com
Whatsapp: +08618357091335
Mob: + 86-18357091335
Skype: andy0305109@hotmail.com
Komunikacije
Bookmark us today!